Behandlinger:

Vårt tilbud består av forskjellige typer injeksjonsbehandlinger og medisinske kremprogrammer og peelinger. Hudprogrammene er som trening for huden, akkurat som trening for kroppen. Du vil merke forskjellen.

Hva er medisinsk hudpleie?

Det er hudbehandlinger som gir god hudhelse, og hudforyngelse. Passer ypperlig for deg som ønsker resultater og har mer dyptgående problemer i huden som rynker, arr og slapp hud med manglende spenst og vitalitet. Det er også for deg som sliter med svette i armhuler, hodepine og tanngnissing.

PS! Ikke møtt til avtale koster kr 500.

Gratis konsultasjon – for hudanalyse av din hudtype og hudtilstand.

 

Kjemisk peel:

Hva er kjemisk peel?

Kjemisk peeling er spesielt beregnet på behandling av solskadet hud, rynker, arr, grov hud, grove porer og misfarging inkludert melasma, fregner og aldersflekker. Kjemisk peeling går ut på å lage en kontrollert skade i huden som fremmer vekst av ny hud. Skaden skjer når stabiliserte fruktsyrer, melkesyrer og A-vitaminsyrer pensles på huden. Virkestoffene har lavere pH verdi enn hudens egen og produserer ”skaden” som fremmer produksjon av ny hud. Når syrene får virke i huden stimuleres hudens egen kollagenproduksjon og hudoverflaten blir ny, fast og oppstrammet.

Kjemiske peelinger kommer i flere styrker.  Ut i fra hva som skal behandles, tar vi en hudanalyse som kartlegger hvilken peeling du skal ha til din hud.

Hvordan foregår behandlingen?
Huden renses grundig før peelingen påføres. Denne løser skånsomt opp det øverste hudlaget. Styrken av en kjemisk peeling avhenger av ingrediensene, konsentrasjonen av syrene og hvor lenge den blir liggende på huden. Avhengig av styrken og hudens tykkelse, gir det en mild grad av “kribling” eller en litt varm kløende følelse når peelingen er på. Etter 3-10 minutter fjernes den. Huden skal da nøytraliseres, påføres antioksidanter, fuktighetskrem og solbeskyttelse. Ved nøytralisering av huden, føles huden frisk og glatt uten ubehag.
Du kan få rødhet på behandlingsområdet samme dag, og flassing i 3-7 dager etter en medium eller sterk peeling. Eventuell rødhet kan dekkes med makeup. Vi anbefaler ikke trening samme dag. Det er viktig å følge opp med et eget kremprogram til hjemmebruk.

Hvor ofte kan jeg ta peeling?
Gjentatte behandlinger med kjemisk peeling resulterer i en frisk, jevn, sunn og ren hud. Du kan velge en ”Fresh up behandling” med jevne mellomrom. For raskere resultater anbefales det å ta en kur på 6-10 behandlinger over en periode.
Effekten og resultatet avhenger av hvilken type peel som blir brukt, hvor omfattende behandlingen er, hvor ofte du har gjentatt behandlingene og hva du gjør i ditt hjemmebehandlingsprogram.

Etter kjemisk peeling krever huden oppfølging, særlig ved de dypere og mer omfattende behandlinger. Huden blir følsom og krever behandling med fukt og solbeskyttelse. Det er ikke risiko for komplikasjoner dersom du følger sykepleiers anbefalinger.

Hva kan behandles?
Både ansikt, hender, hals og rygg kan behandles.

Alle våre kjemiske peelinger har dokumentert virkning og er utviklet av forskere og leger.

Botox:

Hva er botox?

Botulinumtoxin er et stoff som produseres i laboratorium og Botox er et merkevarenavn på  botulinum toxin type A som brukes innen medisinsk behandling. Andre kjente tilsvarende merker i kosmetiske behandlinger er Dysport, Azzaure og Vistabel. Selv bruker jeg Vistabel.

Botulinum toxin er et protein og neurotoxin som produseres av bakterien Clostridium botulinum. Toxinet framstilles fra bakterien Clostridium botulinum som finnes naturlig i jord og støv fra jordsmonnet. Botox blir mye brukt over hele verden, blant annet til å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskade og lammelser og til skjeling på øynene. Det brukes også til behandling av barn helt ned i 2 års alderen, i doser mange ganger så høy som ved kosmetiske rynke behandlinger. I svært små doser kan toxinet sprøytes inn i området som skal behandles, for å glatte ut linjer og rynker. I tillegg har behandlingen god effekt på overdreven svette, som for eksempel i armhuler.

Hva kan behandles?

Botox/Vistabel brukes for behandling mot dynamiske linjer. Dynamiske linjer dannes når musklene under huden trekkes sammen, f.eks. når man rynker pannen, ler, blir sint, konsentrerer deg eller blir opprørt. Over tid mister huden elastisitet, slik at enkelte linjer forblir synlige når musklene er avslappet.

Behandlingen går ut på å sprøyte mikroskopiske mengder av virkestoffet inn i huden for å lamme de små musklene som forårsaker rynker. Stoffet hindrer små muskelgrupper fra å trekke seg sammen. Den overliggende huden glattes ut og gir et lettere uttrykk i ansiktet. Resultatet kommer gradvis etter 3-10 dager. Effekten varer i gjennomsnitt 3-6 måneder, så gjentas behandlingen som opprettholder effekten.

Vanlige behandlingsområder er : Sinnarynker, pannerynker, myserynker, smilerynker/kråketær, sur munn, overlepperynker/snurpemunn og svettebehandling.

NB! Behandling utføres ikke på gravide og ammende.

Fillere/Teosyal:

Hva er filler?

Teosyal er en gelé filler bestående av hyaluronsyre som injiseres i huden for å øke hudens smidighet og fylle ut rynker og linjer eller tap av volum. Geléen sprøytes inn i huden med tynne nåler og behandlingen gir umiddelbare resultater. Teosyal er fillermerket vi bruker på Hudoteket. Dette er et av verdens mest populære og brukte produkt, sammen med Resylane. Behandlingen gjøres av dermatologisk kosmetisk sykepleier som er sertifisert innen de ulike teknikkene.

Hyaluronsyre er et naturlig stoff som finnes i kroppen. Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes i alle levende organismer og som har den unike egenskapen at den binder vann. Mengde hyaluronsyre i kroppen avtar med alderen og ved 40-50 år har vi gjennomsnittlig mistet 50% av hudens egen produksjon av fukt/hyaluronsyre. Når huden mister hyaluronsyre, eldes den. Linjer dukker opp og det vil komme folder. Tyngdekraften bidrar også til at huden dras ned. 

Hyaluronsyren har god og nokså lang effekt på hudens elastisitet slik at du ikke så lett får rynker. Man bruker gjerne fillere rundt munnen og i linjene fra nese til munn. Fillere brukes også ofte til leppeforstørrelse og til å fremheve leppekonturen. Andre områder er for oppbygging av kinnben. Kombinasjon av filler og botox  er svært gunstig.

Hva kan behandles?

Hyaluronsyre er et revitaliserende produkt som finnes naturlig i huden, men som tapes i takt med økt alder. Effekten og bruksområder er:

  • Jevnerut linjen fra nese til munnvik
  • Jevner ut linjer rundt munn.
  • Fyller utgroper og arr.
  • Gir volumog fukt til dine lepper
  • Redusere linjeri pannen og rundt øynene
  • Definere og bygger volum i kinn
  • Mesoterapi – som gjenskaper fuktighet

 

Hva er Mesoterapi?

Mesoterapi er hyaluronsyre som brukes for å gjenskape fuktighet i huden og for å gjenoppbygge hudstrukturen.

Hva kan behandles?

Brukes både til ansikt, hals og bryst. Super behandling for hud som er litt ”kreppaktig”, tørr og små linjer. Dette er balsam for huden spesielt vinterstid – for å unngå tørr og ru hud. For Mesoterapi brukes Tesoyal Rendesity 1.

Hvor ofte?

Teosyal Redensity 1 behandling krever tålmodighet før synlig resultat. Det anbefales å gjøre tre behandlinger med 3 ukers intervall for optimalt resultat. Det endelige resultatet forventes etter siste behandling med bedre og bedre resultat.

NB! Behandling utføres ikke på gravide og ammende.

Microneedling:

Hva er Microneedling?

Behandlingen går ut på at syltynne nåler stikker microhull i huden. Huden opplever hullene som skader, og da må den jobbe. Nå aktiveres de ”bedagelige cellene til å komme opp av godstolen der nede i de dype hudlag” og starte reparasjon av ”taket” skaden i huden. Dette stimu­lerer til økt produk­sjon av kollagen og elastin. Resul­tatet er en forny­else av huden fra innsiden og ut.

Huden får en oppstrammende effekt med bedret elastisitet og kollagendannelse. I tillegg reduseres store porer, arr, cellulitter, strekkmerker, rynker og fine linjer.

Metoden har også god effekt på pigmenter og strekk­merker. Du ser resul­tater svært raskt, men det ende­lige resul­tatet kommer over tid etter hvert som huden fornyer seg selv. Du vil etter 6 til 10 uker merke at huden er blitt fastere, rynker mindre synlig, porene finere og hudens gene­relle tilstand bedre.

Hva skjer før- under og etter behandlingen?

Aller først utføres en konsul­ta­sjon med hudanalyse. Du får veiled­ning og behand­lings­plan som fører til forventet resultat.

Om du ønsker kan vi påføre bedø­vel­ses­krem for at behand­lingen ikke skal føles ubeha­gelig. Når du er bedøvet renses huden og selve need­lingen starter.

Etter need­lingen påføres et høykon­sen­trert serum på hudens over­flate som raskt vil trekke ned i huden. Sammen med en spesial­maske tilpasset din hudtilstand vil huden nå roe seg ned. Etterpå påføres et hyaluron­syre­kon­sen­trat som plumper opp huden og til slutt solbeskyttelse. Behand­lingen er med bedøvelseskrem nærmest smertefri, men et svakt ubehag kan merkes der hvor huden er tynnest. Du kan gjenoppta dine daglige aktiviteter samme dag, da det ikke er noen restriksjoner. Huden vil oppleves noe stiv og hudtonen blir litt rød som ved lett solbrenthet.

Hva kan behandles?

Micro­ne­ed­ling kan utføres på hele ansiktet, halsen, utring­ningen og andre områder som har strekkmerker og cellulitter. Små rynker og linjer rundt øyne og lepper kan også behandles. Need­lingen kombi­neres gjerne med andre behand­linger for best mulig effekt.

Farging av vipper og bryn:

Farge og forming av bryn. Bryn er øynenes ramme og kan gjøre mye med riktig form. Her brukes voks og pinsett, før eventuelt farge.

Vipper

Vi finner fargen som passer deg. Behandlingen er fin til deg som vil ha markerte øyne uten make up. Behandlingen tar fra 15-30 min. Svært sjeldent med reaksjon på den profesjonelle fargen, men vi tar gjerne en fargetest dersom du ønsker det.